MTH INLEDER SAMARBETE MED GIF SUNDSVALL

MTH utbildning & GIF Sundsvall inleder ett samarbete med fokus på fotboll med målet att MTH utbildning i Hudiksvall & GIF Sundsvall inleder ett samarbete med fokus på fotboll med målet att ge goda förutsättningar för motivation, ledarskap och lärande.

Se artikeln här:

LäSåRET 2018/2019

 Läsårstider 2018/2019

Skolstart 16/8 kl.8.30-12.00

Lov v.44

Studiedag 10/12

Jul avslutning 21/12

Skolstart vårterminen 7/1

Studiedag 24-25/1

Sportlov V.10

Påsklov V.17

Studiedag 29-30/4

Lov 2-3/5

Lov 31/5

Skolavslutning 13/6

 

 

 

 

HOCKEY På SKOLTID

Vi utökar samarbetet med Hudik Hockey. Eleverna får under nästa läsår träna och prova på ishockey på skoltid vid två tillfällen/vecka med utbildade tränare från HHC i spetsen.
Riktigt kul!

Se pressmeddelandet här >>

Busskort

Inför läsåret 18/19 har MTH fattat beslut om att inte stå för busskort till elever. Bakgrunden till beslutet grundar sig på att vi har prioriterat att fördela elevpengen så att den tillgodoser alla elever på skolan. Det innebär att vi gör det genom använda elevpengen till det som berör undervisning och lärande. För kännedom så har både Hudiksvalls kommun och Nordanstigs kommun sänkt elevpengen 2018. När det gäller Hudiksvalls kommun har de sänkt elevpengen för åk 4-9. Utifrån kommunernas beslut måste MTH utbildning liksom andra skolor göra anpassningar. Det är kommunerna fattar beslut om elevpengen för alla elever i en kommun, dvs både kommunala och fristående skolor. 

För de elever som är skrivna i Hudiksvalls kommun finns det möjlighet att söka skolskjuts om eleven är berättigad skolskjuts till den skola som kommunen har placerat eleven på. Då kan eleven i vissa fall få skolskjuts till annan skola i kommunen om det inte innebär ekonomiska eller organisatoriska svårigheter för kommunen. Det gäller även om du kommer att gå i en fristående skola i Hudiksvalls kommun. Ansökan gör du som vårdnadshavare via blankett som finns att tillgå via:

https://www.hudiksvall.se/Sidor/Barn–familj/Grundskola/Skolskjuts.html

 

 

För elever i åk 7-9 erbjuder kommunerna olika busskort, nedan finns information från respektive kommun. När det gäller elever i åk 4-6 som har behov av busskort så hänvisar vi till X trafik, på deras hemsida finns information om olika busskort och priser. http://xtrafik.se

 

Information från X trafik: Ung i Glada Hudik Alla folkbordförda ungdomar från årskurs 7 till 19 år får fria resor inom kommunen. Biljetten är personlig och gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt med X-trafik inom Hudiksvalls kommun. Den gäller även för delbetalning om man vill resa över kommungränsen. Biljetten skickas hem automatiskt och om man tappar sin biljett eller om den går sönder kan man vända sig till Hudiksvalls kommun. Går man inte i skolan kan man ringa Trafikupplysningen på 0771-9 10 10 9 för att få hjälp. Biljetten gäller till och med 30 juni det år man fyller 19 år.

Ung i Söderhamn Alla folkbordförda ungdomar mellan 7-19 år får fria resor inom kommunen. Biljetten är personlig och gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt med X-trafik inom Söderhamns kommun. Den gäller även för delbetalning om man vill resa över kommungränsen. Biljetten skickas hem automatiskt och om man tappar sin biljett eller om den går sönder kan man vända sig till Söderhamns kommun. Går man inte i skolan kan man ringa Trafikupplysningen på 0771-9 10 10 9 för att få hjälp.

Ung i Nordanstig Alla folkbordförda ungdomar från årskurs 7 till och med gymnasiet erbjuds fria resor. Biljetten är personlig och har följande giltigheter: Ungdomar i årskurs 7-9: Biljetten gäller under skolans läsdagar fram till klockan 16.00 för obegränsat antal resor med X-trafiks bussar inom Nordanstigs kommun. Efter klockan 16.00 samt under helger och större skollov gäller biljetten i hela Gävleborgs län dygnet runt med X-trafiks bussar och X-tåg samt med Tåg i Bergslagen till Falun och Avesta/Krylbo. Den gäller även för delbetalning om man vill resa över kommungränsen. Biljetten skickas hem automatiskt och om man tappar sin biljett eller om den går sönder kan man vända sig till Nordanstigs kommun för att få en ny.